Български гений намери изход от кризата
Български гений намери изход от кризата / Красимир Калудов

Не минава ден без ужасяващи и катастрофични прогнози на икономисти и социолози за сривове, банкрути, фалити, безработица, свиване на потреблението и замиране на цели сектори от производството и услугите.

Какви ли не мастити анализатори и солидни експерти с по няколко научни степени предлагат рецепти и пътища за изход от свирепата криза.

Позабравени научни доктрини и философии бяха реабилитирани, прашасали предказания от времето на маите, инките, делфийския оракул и Нострадамус получиха нов прочит.

За хубаво или лошо „криза” стана най-често споменаваната дума в целия информационен поток.

И както винаги в нашата древна държава се появи нов икономически месия, който посочва пътя и истината.

Историческите хроники отдавна са доказали, че когато в хилядолетния град Несебър търговците са развивали своята дейност, тогава повечето хора по света току що са слезнали от дърветата и замислено са си масажирали мозъка през носа, за да изчоплят някаква инициатива и наченки на мисъл.

И именно в Месембрия се роди ново икономическо направление, което може да определим като „жива пазарна стръв”. Няма невъзможна услуга или стока, която да не покрие този почин. Това е новата фондова и стокова борса едновременно, това е квинтесенцията на родния пазар. Няма потребител, няма клиент, който да не клъвне на примамката...а от там до икономическото оживление пътят е много кратък.

Вгледайте се в снимката, вижте широкия спектър от услуги, които предлага самородният икономист и свалете шапки, разтворете портфейлите си, наберете пин кода на кредитните си карти и пазарувайте.

Тук ще ви продадат едновременно червеи, жива стръв, недвижими имоти, парцели, терени, ще ви предложат квартири, оръжие за вашата сигурност и въдици..абе,

„Жива стръв” това е новото лице на икономиката в България.