Владимир Павлов за политическите евроидеи на Възраждане
Владимир Павлов за политическите евроидеи на Възраждане / Дарик Бургас
Владимир Павлов
101481
Владимир Павлов
  • Владимир Павлов
България има уникална възможност за развитие с новосъздадения в Европейския съюз, за следващия преговорен период 2021-2027 година,  специален инвестиционен фонд от около 120 милиарда евро, целящ приоритетно финансиране на изоставащите региони в нея. А статистиката сочи, че пет от последните шест такива района са български.

Това обяви в студиото на Дарик Владимир Павлов от „Възраждане“, представяйки предизборната листа на партията за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. Той наблегна на факта, че председателят Костадин Костадинов нарочно е на последно 17-то място в листата, за да осъществява на местно ниво политиката на формацията.

Като приоритети на бъдещата европолитика на „Възраждане“ Павлов очерта запазването на селскостопанските договорени проекти, финансирането по програма „Еразъм“, евентуалните постъпления от фонд „Миграция“ (заради положението на България като външна граница на Европа) и фондовете за железопътна инфраструктура.

„Всичко това ще бъде компенсиране на липсата на инвестиции у нас“, коментира Владимир Павлов и добави, че евролистата на „Възраждане“ блести от специалисти по горепосочените идеи, защото е съставена от академици, професори, хора на науката от различни области и мениджъри на най-високо ниво в частни отлично работещи компании.

Чуйте в звуковия файл интервюто с него