Българчета и арменчета заедно
Българчета и арменчета заедно / kidsociety.blog.int
Българчета и арменчета заедно
75608
Българчета и арменчета заедно
  • Българчета и арменчета заедно

Интересен проект започва в края на този месец Общинският  детски комплекс. Той се нарича „Приятелство  без етнограници” и е насочен към насърчаване на съвместния живот  и добросъседство между подрастващите от българската и арменска общности в нашия град, които са в традиционно добри отношения.

Инициативата обхваща 25 деца на възраст от 6 до 18 годишна възраст от български произход и 25 от арменски. Партньори по проекта са ОДК – Бургас, Арменската общност в Бургас и Българска Фондация по Биоразнообразие. Начинанието струва 16 559 лева, от бюджета на образователното министерство, а не от европейска програма.

Най-интересните събития от него са Коледната българо-арменска кулинарна работилница, изложбата „Бит и култура на арменския етнос, заснемане на филма „Арменците в Бургас”, екскурзията „Странджа-великолепна и загадъчна” и изложбата „Остров Света Анастасия – завръщане в миналото”.

„Приятелство без етнограници” ще приключи през август догодина с издаване на сборник с материали от дейностите по проекта и самоучител по арменски език.

Чуйте повече в  звуковия файл от координатора по проекта Жани Любомирова