Бургаските социалисти срещу решение на Общинския съвет
Бургаските социалисти срещу решение на Общинския съвет / netinfo
БСП-Бургас се обяви против решението на Общинския съвет, парламентарно представените политически партии да ползват само две помещения в града за развиване на дейността си. На последната сесия съветниците гласуваха предложението на председателя Валери Симеонов, който се мотивира с тежкото финансово състояние на общината и факта, че повечето от общинските офиси наети от партиите се използват не за политическа дейност, а се преотдават за заведения.
„Считаме, че това е политически акт насочен срещу организационната работа на Общинския съвет като цяло” – коментира председателят на БСП- Бургас Димитър Стоянов. Според него това е грубо нарушаване на закона за политическите партии. Загубата на местата за поддържане на гражданска позиция е в ущърб не само на БСП, но и на Бургас – смятат още от щаба на червените. Оттам допълниха че, е възможно преосмисляне на поведението на хората им в местния парламент. Доскоро БСП разполагаше със седем помещения за работа с актива си, като две от тях бяха в центъра на Бургас.
Според решението насъветниците до 45 дни кметът трябва да е прекратил договорите на партиите, които не отговарят на новите критерии.