Бургаския мостик опасен за гражданите
Бургаския мостик опасен за гражданите / netinfo

Средства за ремонт на моста в бургаската морската градина поиска с писмо до МС областният управител Любомир Пантелеев. Вече са изпратетени две молби до Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и до МРРБ с искания за средства за изработване на проект и рехабилитация на мостика на Централен плаж Бургас. До момента пари за ремонтни дейности на съобръжението не са  отпуснати.

Мостикът в Морската градина е държавна собственост. След построяването му през 80- те години са извършвани само козметични ремонти. Агресивната морска среда влошава състоянието на моста. От изготвянето на техническата експертиза с препоръки за спешна рехабилитация е изминала почти година. От получените тревожни сигнали на граждани и проверки на място, се потвърждава, че мостът е опасен за гражданите. Досега са взети мерки за предотвратяване на достъпа до двуетажната площадка, но това не е достатъчно.

 

Областна администрация настоява  да бъдат осигурени 70000 лв. за възлагане на проектирането до края на 2007 г., а в следващите години, след определяне на точната стойност на ремонтните работи, да се пристъпи поетапно към цялостна рехабилитация на моста.