/ Про Адвайсис
Възпитаникът на бургаската профилирана гимназия за чужди езици  „Васил Левски“ Юлиян Проданов постигна впечатляващ резултат в съревнование със своите връстници от Централна и Източна Европа и достигна нивото, в което ще се реши кой ще получи стипендията на Фондация „Кроношпан“  за обучение в САЩ.

Средствата  които осигурява фондацията, обезпечават образованието  в американския университет за предприемачи „Бабсън колидж“ в Бостън , Масачузетс. Учебното заведение оглавява повече от 20 години класацията на образователните центрове за подготовка на предприемачи в САЩ.

Юлиян очаква с нетърпение окончателния избор на комисията заедно с още 12 свои връстника. Двама от тях са от Чехия, един от Украйна, друг от Сърбия, още един Хърватска и останалите шестима са от България.
Общо тринайсетте претендента достигнаха до финалната права след преодоляване на сериозни изпитания.

Предпоследната стъпка беше участието в уъркшоп „Micro Lаb“, в който всеки кандидат трябваше да развие бизнес идея и бизнес план в екип с напълно непознати партньори.

Целта на организаторите на това изпитание беше да видят как бъдещите предприемачи могат да взимат успешни решения в сложни ситуации. Преминалите през тази фаза в последствие издържаха изпити на ниво Тойфел и САТ, а разходите по таксите за тестовете бяха поети от фондация „Кроношпан“.

Последното ниво пред претендентите беше лично събеседване -интервю с  деканите по приема в Бабсън Колидж, г-жа Кортни Минден и Адриен Рамзи. Победителят, който ще получи внушителната стипендия на Фондация „Кроношпан“, ще стане ясен  през месец март.

От ръководството на Кроношпан България не крият, че са изключително радостни от това, че общо седем български ученици са демонстрирали на такова високо ниво добрите страни на българското образование.