Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция
Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция / netinfo
Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция
87882
Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция
  • Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция

В бързо развиващ се град като Бургас се появат нови начини, по които всеки може да вложи парите си и това да се превърне в печеливша инвестиция. Една от най-добрите и сигурни опции е покупката на недвижимо имущество. Ключов фактор за успеха е насочването към правилния район, където да бъде направена покупката.
През последното десетилетие Сарафово ЮГ си спечели името на един от най-тихите и спокойни райони на Бургас. Той е едно от предпочитаните места, където се заселват все повече семейства, които търсят почивка от натовареното ежедневие. Едновременно с това тук има и ясно изразен летен туристически сезон. Съвсем логично и търсенето на жилища се повишава с всяка изминала година, а с това и възможностите за доходи на собствениците на тези имоти.
Ясно се открояват няколко типа хора, с интерес към Сарафово ЮГ. Клиентите, които търсят да наемат апартаметни се разделят основно на 2 вида. В зависимост от гледната точка, има различни предимства, които карат хората да предпочитат този квартал.
Едните са предимно туристи, които избират да прекарат няколко дни, седмици или цяло лято в Сарафово ЮГ. Положителни фактори, които ги привличат са немалко, като обединяващият е балансът между релакс и забавление::

Бургаски квартал се превръща в хит при закупуването на имоти с цел печеливша инвестиция
netinfo

 Излаз на море и отлична плажна ивица
 Развит район - магазини, аптеки, банки, спа център, боулинг център, заведения
 Близост до туристически градове като Поморие, Слънчев бряг, Созопол и много атракции - Аква Калиде, о. Анастасия , аквапаркове и т.н.
 Близост до лековитата луга на бургаските солници
 Близост до летище Бургас, благодарение, на което се извършва изключително бърз транфер

Освен през летния сезон, Сарафово ЮГ е изключително желана локация и за целогодишно обитаване. Предпочитана е от хора, живеещи и работещи в Бургас, които се настаняват индивидуално или със семействата си под наем. Друг фокус са големи фирми, които настаняват служителите си дългосрочно в района на Бургас. И за този тип наематели положителните фактори са много:
 Тишина и спокойствие
 Районът не е пренаселен и презастроен като вътрешното ядро на града
 Комуникативна локация - добре изградена автобусна мрежа и пътни връзки
 Веломрежа
 Лесен и бърз достъп до комерсиалната зона на града - големи хранителни вериги и молове. От Сарафово ЮГ до тази зона се стига дори по-бързо отколкото от центъра на града поради липсата на задръствания и светофари и добрата пътна мрежа
Тази вълна от интерес към Сарафово ЮГ доведе и до повишаване на интереса от страна на по-предприемчиви хора, които виждат възможност за инвестиция и печалба.
Възможностите за допълнителна дохосност основно са два. Първият е купуване на жилище и препродаване след време, когато цената му се е покачила. В момента цените на жилищата в Сарафово са под средните за града, спрямо еквивалентни като клас имоти. С покачването на търсенето и развиването на инфраструктурата съвсем логична е тендецията е към повишаване на цените.
Вторият и по-бърз вариант за възвръщаемост на инвестициите е отдаването на жилище под наем. Изключително повишен e интересът както към сезонно, така и към целогодишно ангажиране. През този настиящия летен сезон се отчита дори липса на свободни апартаменти. Това е още един от категоричните знаци за повишаване на интереса и търсенето в Сарафово ЮГ.
През последните години хората започнаха все по-често да се обръщат към специализирани фирми, които да оперират с апартаментите им. Предимствата при едно такова взаимодействие са много. Подобни фирми оперират с голяма база данни и контакти и могат да се ангажират с реални параметри на заетост и доходност.
Основният плюс на такъв тип съвместната работа е, че ангажиментите по намирането на наематели и събирането на задължения са изцяло на компанията. Това осигурява пълно спокойствие и сигурност за собственика на апартамента.
Друго важно предимство, когато се ползват услугите на една такава фирма е, че след първоначалната инвестиция апартаментът се предава в ръцете на тази компания и собственикът може да очаква само приходи от този имот.
Повече за доходността от инвестиция в имот и комплексните услуги, които се предлагат на собстениците на жилища можете да чуете в звуковия файл от Сергей Видев - мениджър отдаване под наем към Atlantis Bulgaria Holding.