Бургаски депутат учредява “Почетен орден на костенурката”
Бургаски депутат учредява “Почетен орден на костенурката” / netinfo
Бургаският народен представител от ССД Румен Ангелов оповести, че учредява “Орден на костенурката”. Той смята, че ако обвържем движението на родната икономика с движението на автомобилния поток към и от морето, ще установим, че тя се движи със средна скорост около 20 километра в час

“Поредното лято без нито една нормално функционираща магистрала превръща транспорта в абсурден хибрид между костенурка и охлюв. Смятам да учредя почетния орден на костенурката и да го връча от името на бургазлии на премиера и членовете на кабинета му за особени заслуги в съсипването на българския туризъм чрез безобразната транспортна инфраструктура”, пише в писмо до медиите Румен Ангелов.

Народният представител направи крайно негативната си оценка, след като в рамките на четири дни попадна на два пъти в автомобилно задръстване по пътя Бургас-Слънчев бряг. Заместник-председателят на парламентарната комисия по транспорт измина 38 километра за около час и петдесет минути.

Според него, нехайството и некомпетентността на правителството при разрешаването на проблема със строителтвото на автомагистрала “Тракия” и други важни инфраструктурни проекти минира усилията на бизнеса, който инвестира време, пари и човешки ресурси по българското Черноморие.