Бургаската полиция е готова за сезона
Бургаската полиция е готова за сезона / dariknews.bg

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви днес, че бургаската полиция е готова за предстоящия летен сезон. Това стана на днешната среща с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на местната власт, туристическия бранш и контролните органи в сектора. Той акцентира върху най-важните приоритети в полицейската работа. Сред тях са :

Отвореност на системата на МВР за работа с всички заинтересовани, работещи по проблемите на туризма, навременност при обслужването на чуждестранните туристи, преодоляване на езиковите бариери, срочно и бързо заплащане на дължимите държавни такси на посттерминалните устройства, монтирани в крайморските полицейски управления и други подобни.

Относно командироването на полицейски служители по Южното Черноморие, главен комисар Костов заяви, че съвместните патрули между български и чешки полицаи на територията на Приморско се запазва и са водени преговори от сезон 2016 год. в Слънчев бряг да патрулират и английски полицаи.

Българските служители на реда тази година ще се командироват от вътрешните за Бургаската дирекция полицейски управления, а не както до момента от други областни дирекции.