ФОТОАПАРАТ
ФОТОАПАРАТ / ThinkStock/Getty Images

Бургаска фотографска общност /БФО/ отбелязва своята 10-годишнина с обща изложба в БХГ "Петко Задгорски''. Експозицията ще бъде открита на 9 май в 18:00 часа. В изложбата са представени 22 автори с 58 фотографии, в които е запечатана емоцията на мига в различни жанрове - портретна, пейзажна, актова и стрийт фотография, минимализъм, абстракция.

В БФО членуват 35 професионалисти и любители, обединени от страстта към фотографията, всеки със свой уникален стил, технически похвати и естетически виждания. За 10 години авторите от БФО са организирали и участвали в над 70 изложби, конкурси, фотопроекти, пленери - ''Мигове'', ''Бяло'', ''Джазопис'', ''Разкази за живота на рибаря'', 4 издания на ''Приказки за Ева'', ''Шарено'', ''Солта и животът'', ''Море'', 10 годишни изложби и мн. други в Бургас, София, Благоевград, Габрово, Стара Загора, Казанлък, Лозенград, Инеада и Тикерда в Турция.

Много от членовете на БФО са отличени с медали и специални награди в български и международни фотографски форуми.  Димитрина Андреева и Жечо Планински са членове на Международната федерация на фотографското изкуство, FIAP (Federation internationale del'Art Photographique) и са носители на престижната значка ''Artiste FIAP''.

Изложбата ''10 години БФО'' може да бъде разгледана до 31 май.