БУРГАСГАЗ е против нелегалната зеленчукова борса
БУРГАСГАЗ е против нелегалната зеленчукова борса / netinfo

Изпълнителният директор на “БУРГАСГАЗ” ЕАД Златин Димов отрече каквато и да е било връзка между ръководеното от него дружество и изграждането на нелегалната зеленчукова борса в Северната Промишлена Зона / близо до Кроношпан/ .

Следва официалното изявление:

„БУРГАСГАЗ“ ЕАД не притежава никаква собственост в цитирания район, т.е по никакъв начин фирмата не би могла да отдава под наем или да продава терен. Всяка справка в търговските регистри и данъчна проверка би доказала това.

Наше собствено проучване установи, че на площ от около 20 дка в момента е разположена зеленчукова борса, без за това да е издавано разрешение от Община Бургас. Декларираме, че ние нямаме никаква договореност или партньорство с неизвестните, за нас, наематели на терена.

В своята история дружеството „БУРГАСГАЗ“ ЕАД никога, по никакъв начин, не е подкрепяло актове, които нарушават правила и норми, касаещи прозрачните бизнес отношения.

Това, което ние подкрепяме е свързано с плановете на Община Бургас за разкриване на модерна и отговаряща на всички европейски стандарти зеленчукова борса.

Знаем, че и в момента със съдействието на общинската администрация за предприемачите и производителите на селскостопанска продукция е осигурен алтернативен вариант, така че като представители на бизнеса ние сме категорично против функционирането на нерегламентирани зони за търговска дейност.