“Бургасбус” спечели проект, очаквайте нови автобуси и тролеи
“Бургасбус” спечели проект, очаквайте нови автобуси и тролеи / netinfo
Общинският превозвач “Бургасбус” спечели проект по програма ”Развитие на човешките ресурси” от Европейския социален фонд. Той съдържа две инициативи – повишаване на професионалната квалификация на работещите във фирмата и обучение за работа с клиенти с хронични заболявания, физически и психически увреждания.

Общата сума на проекта е 53 600 лева за срок от 18 месеца, съобщи неговият ръководител Ели Вълчева. По двата етапа ще бъдат обучени 30 души в групи по 10. За работа в стресови ситуации, кадрите на “Бургасбус” ще бъдат подготвяни в Центъра за психологически изследвания.

Транспортната фирма работи и по нов проект за финансиране от Европейския съюз за разширение на тролейбусната мрежа в Бургас и закупуване на нови тролейбуси. Парите по него ще бъдат от 7 до 10 милиона лева, уточни управителят Петко Драгнев.

Той обеща до зимния сезон автопарка на “Бургасбус” да бъде обновен с 10 чисто нови автобуса, работещи на метан, 10 – втора употреба, 4 нови за междуградски превози и два микробуса за специализиран превоз на граждани с увреждания.

Чуйте в звуковия файл за спечеление проект от ръководителя Ели Вълчева