Бургас става национален център на стрийт културата с втори скейт парк
Бургас става национален център на стрийт културата с втори скейт парк / netinfo

Завърши първото голямо скейт състезание в Бургас, което привлече участници от цялата страна, а също така от Белгия и Русия. Част от атрактивните изпълнения видя кметът Димитър Николов. Той съобщи, че предстои изграждането на нов скейт парк, с различна конфигурация от този в к-с "Изгрев". Съоръжението ще е от типа "Plaza", с площ 1000 квадратни метра. То ще се намира в к-с "Меден рудник". Там също има много начинаещи скейтъри, на които им е трудно да пътуват до другия край на града.
Организатори на атрактивния турнир в Скейт парк Изгрев бяха Аmnesia Skateshop, Българска Скейтборд Федерация и Община Бургас.
На първо място се класира Явор Вечерников, който живее в Лос Анджелис, но всяко лято се прибира в родната България. Втори е Сьома Кутузов от Сочи, Русия. Бронзът остана за Владимир Иванов. Пети се класира атрактивният белгиец Ханс де Кайзер, празнуващ днес рождения си ден, а осми е представителят на бургаската школа Виктор Йорданов. Раздаден беше 3000 лева награден фонд.
Сред съдиите на състезанието беше Георги Георгиев-Джито от Варна, който оказа безценна подкрепа на Община Бургас при проектирането на нейния първи скейт парк.
В купите на победителите има заложена силна символика. Те представляват цилиндрични парчета бетон, останали от строителството на красивия Скейт парк Изгрев.