празник
празник / netinfo

С концерти, щури състезания за малки и големи и атракции с много настроение се забавляваха бургазлии на Великден на пл. "Св. Св. Кирил и Методий". Те имаха удоволствието да чуят ангелските гласове на Смесения професионален хор на слепите "Академик Петко Стайнов", с диригент Петър Матев. Талантливите певци изпълниха красиви ортодоксални мелодии от български и руски композитори. В края на концерта те изпълниха " На многая лета", а църковните камбани огласиха празнично площада.

След изявата на Смесения професионален хор на слепите "Академик Петко Стайнов", Архиерейския наместник отец Севастиян освети на площада пред храма 3000  картички с  иконата на Христовото Възкресение, които след това бяха раздадени на вярващите. Малчуганите имаха възможност да участват в разнообразни и много весели игри и състезания. Те рисуваха , бориха се с боядисани яйца, правиха кукли, пяха и танцуваха. Всички победители заслужено получиха купи и медали на официално награждаване.

Много приятели и почитатели на качествения саунд дойдоха на площада, за да чуят легендарната група "Горещ пясък", която на празника отбеляза своя 25-годишен юилей. Водещ на събитието бе Камен Воденичаров. На сцената заедно с групата  пяха Тони Димитрова, Пени Ставрева, Николай Райнов и Стефан Неделчев.

Вижте посрещането на Великден в храм "Св.Св. Кирил и Методий":