Бургас чисти
Бургас чисти / netinfo
Хиляди грабнаха ръкавици и чували начело с кметът Димитър Николов

Бургазлии за поредна година се включиха с много настроение и ентусиазъм в националната кампания "Да изчистим България заедно" и показаха своята съпричастност и желание да направят Бургас по-чист и зелен.

бургас
netinfo

Тази година бяха определени за почистване четири знакови градски зони, които са предпочитани и масово посещавани от жителите и гостите на Бургас - плажна ивица Атанасовска коса, плажна ивица Солници, парк "Минерални бани", парк "Росенец", морското дъно около Моста.

Бургас почиства
netinfo

Много бургазлии използваха възможността да почистят междублоковите пространства в района, в който живеят, както и кварталните градинки в комплексите.

Бургас чисти
netinfo

Община Бургас осигури чували и ръкавици за доброволците, които се включиха в почистването. Освен с техника и логистична помощ, в масовото почистване активно се включи и общинската администрация начело с кмета Димитър Николов, зам.-кмета по околна среда Руска Бояджиева, директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев и др.

Председателят на Общинския съвет Костантин Луков и общински съветници подкрепиха кампанията с почистването на парк "Минерални бани".

В кампанията активно се включиха още 7 НПО, 11 фирми и предприятия и 15 бургаски учебни заведения.

Бургас чисти
netinfo

За поредна година бургаските водолази от клуб "Приятели на морето" се гмурнаха около Моста, за да съберат от дъното изхвърлените бутилки и опаковки.

От почистващата фирма "Титан" през целия ден приемаха и извозваха боклука на специализирано депо.

Равносметката до 15.00 часа днес е общо 112 тона събрани отпадъци от общо 3000 чувала и насипен боклук. 111 кг. пластмасови бутилки са събрани в 19-те мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, срещу които гражданите са получили 185 кг. висококачествен компост като част от инициативата за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско предприятие "Чистота ЕКО" като допълнение към кампанията "Да изчистим България заедно".

Община Бургас напомня на участниците в кампанията да изнесат събраните отпадъци на място, достъпно за сметоизвозващата техника или до най-близките съдове за отпадъци. Тези от тях, които са извършили почистване на терени извън населените места, могат да уведомят за местоположението на събраните отпадъци, за да може да се организира своевременното им извозване на зелените телефони на Общината - 056 843 891 или +35988 7716637.

Общинска администрация отправя своите благодарности на всички инициативни граждани и фирми, които се включиха в кампанията и за пореден път проявиха екологично самосъзнание.