Бургас и Ансунсион се побратимяват заради анцузи
Бургас и Ансунсион се побратимяват заради анцузи / netinfo

Управата на чилийския град Ансунсион отправи предложение за подписване на „договор за сътрудничество и приятелство” с Бургас.

Кметицата на южноамериканския мегаполис Ансунсита де Потурес де Трилинес изразява желанието си двата града да се побратимят заради особената близост на жителите им.

Според сеньора Ансунсита превръщането на анцузите в официално облекло в Бургас е признак за спортния дух и свободомислието на местната общност. По традиция официалният дрескод на всички ансунсийци е анцуг.

„Уважаеми граждани на Бургас, впечатлени сме от уважението, което демонстрирате към спорта и от лекотата, чрез която сте превърнали анцузите в официално облекло. В знак на уважение и възхищение към вас бихме искали от името на град Ансунсион да изпратим за всичките ви почетни граждани по един спортен екип”, се казва в писмото, изпратено от кмета на град Ансунсион Ансунсита де Потурес де Трилинес.

По последни статистически данни 52 000 бургазлии всекидневно носят анцуг, а продажбите на спортни облекла бележат устойчив ръст.

Припомняме, че днес е 1 април.