Бургас – апокалипсис за автомобилите
Бургас – апокалипсис за автомобилите / netinfo
Липсата на пътен възел Бургас-Созопол- Средец и пълното амортизиране на надлез „Владимир Павлов” ще блокират автомобилния трафик през лятото – прогнозира зам. кметът по строителството на община Бургас Костадин Марков.

Марков призова фонд „Републиканска пътна инфраструктура” да определи като приоритетни тези два обекта заради ключовото им значение за местната и националната икономика.

Цялото движение за Южното Черноморие преминава през остарялата конструкция на надлеза, която вече е изчерпила капацитета си – сочат анализите на общината. Частичните ремонти и рехабилитации не могат да поемат натоварването на автомобилния поток и е възможно да се достигне до катастрофални последици – смятат местни експерти.

На 12 февруари предстои нова среща с представители на фонда, на която ще бъдат разгледани проекти за реконструкция и изграждане на подходите към Бургас.

От фонд „Републиканска пътна инфраструктура” признават, че Бургас регенерира трафк и местоположението му в близост до множество езера затруднява проектанти и архитекти.