Бунището зад Трета поликлиника става паркинг
Бунището зад Трета поликлиника става паркинг / Пресцентър - Община Бургас

 

Община Бургас стартира процедурите за избор на фирма – изпълнител за проектиране и изграждане на открит обществен паркинг зад Диагностично – консултативен център II /бившата Трета поликлиника/. След представяне и оценка на офертите на допуснатите за участие кандидати ще бъде избран на изпълнител, предложил най-ниска ценова оферта. След изтичане на законовия срок за обжалване, предстои сключване на договор с него и стартиране на реалното изпълнение на проекта.

Теренът зад бившата Трета поликлиника се намира на атрактивно място, в центъра на града, но е в трагично състояние. В момента там има множество амортизирани и полусрутени сгради. Старите постройки ще бъдат съборени, тъй като в този си вид са опасни и неизползваеми. Дълги години единственото им приложение бе убежище за клошари.

Реконструкцията на терена с размер 16 дка включва изграждане на обществен паркинг, комбиниран с парково пространство като се предвижда запазване на съществуващата дълготрайна декоративна растителност. Ще бъде монтирано ново районно осветление и система за видеонаблюдение. Новият паркинг ще разполага с два входа – откъм ул. „Оборище” и откъм ул. „Гурко” като 10 от паркоместата в него са предвидени за престой на туристически автобуси.