БСУ
БСУ / netinfo

Деканът на Центъра по икономически и управленски научи при Бургаски свободен университет проф. д-р Васил Янков връчи почетен знак по повод 25 години от създаването му на малайзиския професор д-р Норма Омар. Тя пристигна у нас за четвъртото издание на Международната конференция по управление и стратегически решения, чийто домакин през тази година е висшето учебно заведение в Бургас. Съорганизатори на конференцията са Институтът по счетоводни и инвестиционни изследвания на най-големия университет в Югоизточна Азия - МАРА ,Куала Лумпур, Малайзия, и Центърът за икономически и управленски науки към БСУ. 
 

БСУ
netinfo

Пленарен докладчик на конференцията е проф. д-р Норма Омар – директор на Института по счетоводни и инвестиционни изследвания – най-голямото научно звено в тихоокеанския регион и член на най-големия борд за управление на държавни средства в Малайзия. Форумът в Бургас събира участници от четири континента и 15 държави:  България, Малайзия, Германия, Южна Африка, Унгария, Колумбия, Португалия, Индонезия, Испания, Република Корея, Руска федерация, Киргизстан, Турция, Непал, Пакистан. 

Темата на форума е "Кръговата икономика". “Наясно съм с практиките в Европа и в част от света. Преди месец бях в Малайзия и Сингапур. Жителите на тези страни мислят в широк мащаб. Благодарен съм на Бургаски свободен университет, че днес в този форум ще се срещнат различни културни, точно в Бургас. Пожелавам си да измислите нещо наистина полезно и за нашата територия, за да видим новите практики по света, приложени и у нас. Отворен съм за идеи и предложения. Приветствам ви с добре дошли в този красив град“, каза при откриването на форума областният управител на Област Бургас, Вълчо Чолаков.