БСУ с ново ръководство и приоритети
БСУ с ново ръководство и приоритети / БСУ

Новото ръководство на Бургаски свободен университет беше официално представено от ректора на учебното заведение проф. дфн.  Галя Христозова.

Новите зам. ректори са доц. д-р.  Евелина  Динева, която е бивш декан на центъра по Хуманитарни науки  и проф. д-р Милен Балтов, който е ръководител на проект по човешките ресурси.

Декан на центъра по юридически науки вече е д-р Момяна Гунева, която е член на асоциацията по наказателно право.  За декан на центъра по икономически науки беше посочен проф. Васил Янков, той е специалист в областта на счетоводството. Центърът по хуманитарни науки ще бъде ръководен от доц. д-р  Мария Алексиева, която е специалист по медийни комуникации и ръководи проекта по електронно обучение към БСУ. За ръководният пост на  факултета по Информатика и технически науки беше посочен доц. д-р Радостин Дойчинов.

Като свои основни приоритети ректорът и ръководството посочиха подобряване на  научната и изследователската  дейност,  развитие  на програмата за електронно и дистанционно обучение, подобрение на  акредитирането на докторанти от всички специалности и центрове на висшето учебно заведение.

Двадесет процента от студентите с най-висок успех ще получават стипендия за успех на стойност от 600 до 800 лв. Освен това всеки студент от бакалавър или магистър в редовна форма ще получава и възнаграждение от 480 лв. за успешно изкаран стаж във фирма или институция. От висшето учебно заведение ще се стремят да привлекат кадри  от чужбина.  Ректорът сподели, че до този момент в БСУ  са се записали 23-ма  чуждестранни студенти,  предимно от Русия и Турция, които в момента изучават усилено български език.

автор: Михаил Калошев