БСП със свой човек за зам. областен срещу кандидата на ДПС
БСП със свой човек за зам. областен срещу кандидата на ДПС / netinfo

От БСП - Бургас имат кандидат и за поста на заместник областен управител на Бургас, след като мястото на губернатор зае доскорошният депутат и шеф на общинската структура на партията Павел Маринов. По думите на народния представител Атанас Зафиров, предвид двете предложения за поста - това на Коалиция за България и кандидатът на ДПС, тази вечер престои да бъде детайлно обсъдено предстоящото назначение.
По време на среща с журналисти, депутатът Христо Монов пък обяви, че със гласуваните до момента увеличаване на майчинството до 70 лева и помощта за първокласници на 100 лева, се вземат мерки за един от най-серизните проблеми пред нацията - ниската раждаемост. "Протестиращите могат да твърдят, че не искат тези пари, но всъщност те могат да бъдат спасителни за много хора, които живеят на ръба на оцеляването. Парите за първокласниците били малко, но най-стряскащото е, че става дума за 60% от децата родени през 2006 година, за които липсата на средства може да означава прекъсване на образованието и това е страшно", каза психологът. Той изтъкна като актив в десйтвията на правителството и понижаването на тока с 5 на сто, както и възпрепятстването на увеличение с 40%.
"Агресията на т. нар. окупатори на парламента е плашеща и съм сигурен, че това не са хората, протестирали преди две седмици на улицата. Причината, е че срещу нас в момента е изправена мощна машина за манипулации, зад която стоят икономически и политически интереси. Независимо от това ние няма да се откажем и съм сигурен, че предстоят контрапротести", каза Аатанас Зафиров.