/ Веселин Максимов
Живко Господинов
101830
Живко Господинов
  • Живко Господинов
Няколко основни проблема пред транспорта в Бургас набелязаха днес от местната организация на БСП. Според общинския председател Живко Господинов, те са най-сериозни в обществения превоз и по някои възлови места от пътната мрежа.
 
БСП - Бургас: Не е време за оставки, а за обединение!

Той припомни, че цената на билета в градския транспорт е втора в страната след София и сравни със Стара Загора и Варна, където е лев, а „разстоянията са по-големи“. „Пътниците не са акционери в „Бургасбус“, за да плащат за обновяване на автопарка, обяви Господинов.
 
Местният шеф на червените акцентира на новооткритото кръстовище „Александър Велики“ и „Христо Ботев“ и го нарече „проблемно и много опасно“, заради усиления трафик по „Ботева“ през светлата част на деня. Той иронизира идеята на общината там да бъде монтирано огледало.
 
Живко Господинов поиска на мястото да бъде поставен светофар и се изказа остро и срещу друга подобна уредба - тази на кръстовището на Билковата аптека. Според него, там се образуват заздръствания, защото изчакването на зеления сигнал е 100 секунди.
 
Чуйте го в звуковия файл: