БСП изпълнявала предизборната си програма
БСП изпълнявала предизборната си програма / netinfo
„Всички реформи, които стават в момента в обществено-политическият живот у нас не са случайни. Просто БСП изпълнява предизборната си програма”, заяви в Бургас секретарят на Висшия съвет на БСП Ивелин Николов. Той, заедно с народни представители от БСП проведе срещи с привърженици и симпатизанти на своята партия от Бургаска област. Целта на посещенията беше популяризиране на последните решения на управляващата коалиция, известни като „срещата в Катарино”.

Ивелин Николов коментира протеста на превозвачите. Според него, въпреки „ценообразуването на горивата в ЛУКОЙЛ-Нефтохим”, пътният трафик е изключително наситен, което означавало, че наистина държавата трябва да провери как става ценообразуването, но „Асоциацията на превозвачите трябва да започне да се държи по-националноотговорно.”

„Политиката на правителството е правилна, тя е политика на европейските социалисти”, каза и евродепутатът от БСП Маруся Любчева. Доцент Любчева нарече вътрешната политика на управляващите „икономически прогрес плюс социални елементи”.