Брюксел прие декларация по идея на евродепутата Маруся Любчева
Брюксел прие декларация по идея на евродепутата Маруся Любчева / netinfo

400 депутати от Европейския парламент се подписаха на декларацията за борба с трафика на деца, инициирана от доц. Маруся Любчева. Документът е бил внесен през юни и преди втората пленарна сесия на парламента през септември е получил одобрението на изискуемия мининум парламентаристи. Декларацията ще бъде представена на утрешното пленарно заседание на ЕП. Зад идеята на бургаският евродепутат застават четири дами членове на ЕП. Екипът заедно с неправителствени организации от България и Белгия прави мащабна кампания за мотивиране и убеждаване на членовете на институцията да подкрепят идеята за обща европейска политика за борба с трафика на деца.

„Защитата живота на децата и създаването на условия за безопасност и безрисково живеене, нямат политически цвят и само национални измерения” каза днес в Бургас Маруся Любчева Тя сподели, че част от българските й колеги са лобирали за приемането на декларацията сред евродепутатите.


Писмената декларация за борба с трафика на деца е публикувана на страницата на ПЕС  и всеки може да напише своето мнение или да даде предложение за създаването на общата европейска политика за решаването на тази проблем, каза още Маруся Любчева.