Катастрофа с мигранти е станала в сряда вечерта на пътя Елхово - Бургас. Жена на около 30 години и 10-годишно дете са приети в отделението по хирургия в ямболската болница, съобщи БНТ.

Сигналът за пътното произшествие е подаден в сряда вечерта около 19.30 часа. На място са изпратени два екипа на Спешния център. Детето, което е от Сирия, и пострадалата жена - иранка, бременна в 5-ия месец, са прегледани и настанени в отделението по хирургия с мозъчно сътресение без опасност за живота.

Удар на полицията: Заловиха 42 мигранти в Новозагорско

По неофициална информация колата, превозвала мигрантите, не е спряла на сигнал на полицията. По време на преследването ТИР препречва пътя на колата с мигранти и е настъпила катастрофата. Очаква се официална информация от "Гранична полиция".

По информация на БТА първоначално граничните полицаи са идентифицирали автомобила като потенциално превозващ мигранти. Те са го последвали с включени светлини и звуков сигнал. На около 300 метра преди Елхово, шофьорът на джипа влиза в отводнителната канавка, след това излиза от автомобила и побягва. По-късно той е задържан, като е установено, че е грузински гражданин. В автомобила са открити 18 мигранти.