Божо Кравата се предаде
Божо Кравата се предаде / Снимка: МВР

34-годишният Борислав Кузманов, по прякор Божо Кравата, който бе обявен за издирване след престрелката в ресторант „4 You" в Слънчев бряг, се предал доброволно в полицията във Велико Търново. Това потвърди пред „Дарик" адвокатът му Диян Костов.
Кузманов, изчезна през юли т.г., непосредствено стрелбата, и се издирваше с европейска заповед за арест като лидер на организирана престъпна група за рекет, изнудване, разпространение на наркотици.
Криминалната структура, по данни на МВР, действала в Слънчев бряг и Банско от май 2013 г. до 8 юни 2016 г. Според защитата, тези твърдения се крепят на недостоверни показания на албанец с шведски паспорт, който работел като туроператор.
Днес Кузманов е пристигнал в Областната дирекция на полицията в Търново придружен от юрист. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза адвокат Костов. Това обаче се очаква да стане всеки момент. Не е ясно защо е избрал да се предаде във Велико Търново, а не в Бургас, където се води разследването по случая.
Пред криминалистите Божо Кравата определил като самоотбрана престрелката в Слънчев бряг. При стрелбата бе убит един от гардовете на несебърския наркобос Димитър Желязков-Очите, а самият той бе ранен и в момента е на рехабилитация в Поморие.
Близки до Кузманов споделят още, че във времето на отсъствието му, жена му, която само преди три месеца, роди дете на Божо, е била подложена на серия заплахи. Тя е била нападната в Слънчев бряг, а наскоро в София бил взривен и автомобила й.