Борисов пътува с микробус до Борисовата градина
Борисов пътува с микробус до Борисовата градина / netinfo

Премиерът Бойко Борисов избра да пътува с микробус от нефтената рафинерия до Борисовата градинка в Бургас. 
Министър-председателят, кметът на Бургас Димитър Николов, президентът на "Лукойл", Вагит Алекперов и областния управител Вълчо Чолаков, откриха нова тадетска площадка в Борисовата градинка. Тя е изградена със средства на нефтената рафинерия.
По време на церемонията, г-н Николов уточни, че площадката е изградена по искане на близо 600 родители от този район на Бургас.
"Точно тогава бяхме приели бюджета и всички пари бяха разпределени. Първото нещо, за което се сетих, е да поискам помощ от директора на нефтената рафинерия. Благодаря му, че реагира веднага! Парите бяха осигурени и сме свидетели на новата детска площадка. Днес разбрах, че е подписан нов документ, който ни дава възможност да построим екологична детска градина в „Меден рудник"", каза кметът Николов. 
Премиерът Бойко Борисов пожела здраве на деца и родители и каза, че Бургас дин прекрасен град, в който всичко хубаво вече се случва. „Кметът ме изненада с 37 млн. лв. за спортна зала, които сме дали, така че ще я има", каза премиерът Борисов.
След това г-н Борисов се отправи към Експозиционен център "Флора", но не с минибуса, който го транспортира до "Лукойл-Нефтохим-Бургас" и Борисавата градина, а този път с правителствения автомобил.