Повечето от участниците в пътуването все още се възстановяват
Повечето от участниците в пътуването все още се възстановяват / Надежда Господинова
Бонус от БДЖ: Дървеници в купето
94492
Бонус от БДЖ: Дървеници в купето
  • Бонус от БДЖ: Дървеници в купето
Надежда Господинова от Бургас, нейното семейство с децата и още хора пътували от Бургас за София, до гара Септември. На екскурзионно летуване. Четиридесет и пет минути преди крайната точка семейство изскочило с викове от съседно купе. Малко след това един от спътниците й започнал усилено да се чеше по краката. Ядосаните пътници наобиколили кондукторката с искания за обяснение.

Жената казала, че знае за проблема и е написала рапорт. Защо, обаче, вагоните отново са прикачени и на път, тя няма представа. Би трябвало да са спрени в депото и подложени на щателна дезинфекция. Надя и нейните хора съжалили само, че не записали името на кондукторката, която им обяснила, че е докладвала дървенишките вагони и те трябва да бъдат дезинфекцирани.

В 3 часа през нощта, на гара Септември, нахапаните започнали да се почистват. Хванали теснолинейката за Добринище, която се оказала много по-чиста от вагона на БДЖ, прикътал дървениците. Обидените, унизени и разстроени планинари решили да събират документи, за да си потърсят правата по съдебен ред. Досега има няколко такива случая, не отрича Надежда Гелова, ръководител на сектор „Екология“ в БДЖ.

Тя, обаче, отрече, че двата вагона-развъдници на дървеници са пуснати отново по линията, въпреки рапорта на кондукторката. Така, както ни обясни пострадалата Надежда Господинова. Немарливост няма, твърди дамата, тези вагони не пътуват и отправи молба до всички институции в София да вземат сериозни мерки по наболелият проблем с дървениците.

Дали това ще стане, предстои да видим. Дано и зверски нахапаната Надежда Господинова и нейното семейство и приятели получат и възмездие за кошмарната нощ и дни, които са преживели. Едно, обаче, е съвсем сигурно. Тя и нейните хора никога повече няма да стъпят във вагоните на БДЖ.

Чуйте цялата история в детайли, в звуковия файл