Болният Херо срещу „Левски”
Болният Херо срещу „Левски” / Пресцентър
Болният Херо срещу „Левски”
45769
Болният Херо срещу „Левски”
  • Болният Херо срещу „Левски”

„Нагласата на отбора за предстoящия мач срещу „Левски” е боева. Ще направя всичко възможно, за да спечеля този двубой.” Това обяви днес старши-треньорът на „Черноморец Бургас” Димитър Димитров на пресконференция преди сблъсъка, от 18 часа в неделя, на стадион „Лазур”.

Той няма да поставя персонални задачи на своите възпитаници, сред които само Пламен Крумов се оплаква от леки болки в бедрото. Георги Терзиев е малко уморен от участието си в срещата на националния отбор, Радостин Кишишев тренира здраво, но няма гаранция да остане 90 минути на терена.

Изпълнителният директор Пламен Киряков обясни, че в момента няма никакво напрежение между ръководство и футболисти, заради избухналият скандал с опит за подкуп на един от играчите от отбора, който сам е заявил за тези попълзновения срещу него.

Киряков подчерта няколко пъти, че „не става въпрос за човек от „Левски”, а за функционер на друг отбор, срещу който тепърва предстои двубой” и обяви, че в никакъв случай няма да бъде споменато името на атакувания с „неприлично предложение” футболист.

В края на пресконференцията Димитър Димитров-Херо потвърди информацията, че страда от злокачествени образувания в стомаха и веднага след мача ще замине на лечение във Виена. В австрийската столица му предстои химиотерапия и последваща операция.

Наставникът на „акулите” е силно обиден от мненията в пресата, че се готви да помогне на сините от София, тъй като е известен левскар. „Аз съм левскар, който четири пъти е бил „Левски” с четири различни отбора”, каза Херо и допълни, че той ще бъде най-щастливият човек, ако отборът му победи в този мач.

Чуйте в звуковия файл Димитър Димитров-Херо и адвокат Пламен Киряков