Бойчев: Това е краят...
Бойчев: Това е краят... / Веселин Максимов

„Това е краят на развитието на Бургаска област”. Така коментира днес народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев инвестиционната политика на правителството спрямо нашия регион. Той изброи няколко важни инфраструктурни проекта, за които каза, че провалът им е въпрос на дни и 90% от европейските пари за тях вече са изгубени. Областният председател на герберите даде за пример велоалеята до Сарафово (3 милиона лева) и началото на подстъпите на четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг (20-25 милиона лева).

Неговата колежка Снежина Маджарова сподели несъгласие с действащия закон за Черноморското крайбрежие и по-точно с две точки от него – забраната за преместваеми обекти в зона „А” и забраната за строителство между 15 май и 30 октомври. Тя смята, че недопускането на преместваеми обекти пречи да бъдат поставяни такива за най-належаци нужди (вестници, сладолед или тоалетни) и вреди на местната икономика, а забраната за строителство трябва да зависи от местната власт, тъй като пречи на изпълнението на европейски проекти.

Семир Абумелих от тяхната партия разкритикува остро регламента за откриване на нови аптеки. Здравният мениджър обяви, че тези изисквания уж спират паралелният износ на лекарства, а всъщност са мощен инструмент за корупция. Отмяната на забраната за пушене в заведенията той нарече „пълна демагогия” и попита точно как се определя, че така ще бъдат разкрити нови 20 000 работни места. Абумелих нарече политиката на правителството в сферата на здравеопазването „подмяна на кадри и лобистки закони да се спечели някой лев”.