Месеци наред близките на починалия не успяват да приберат тялото му
Български моряк от Поморие е починал при странни обстоятелства в Китай, съобщиха негови близки пред NOVA. Случаят е от началото на месец ноември миналата година. Съпругата на починалия моряк все още не е успяла да прибере тялото на своя мъж.

Български моряк загина край Сардиния, други трима са ранени

Причината за забавянето, посочват китайските власти, е ограничението на полетите, наложено с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Съпругата на Георги Кьосев е притеснена и от редица обстоятелства, които по думите ѝ будят съмнение.

„Притеснена съм, защото ми се каза, че е починал заради инфаркт. Това не е вярно, защото той не е имал никакви здравословни проблеми и абсолютно никакви оплаквания”, каза съпругата на починалия - Катя Кьосева.

Моряк загина при ремонт на кораб във Варна

„На 9-ти сутринта разговарях с него, всичко беше нормално. Той беше в настроение. Няколко часа след това дойдоха и ми казаха, че е получил инфаркт и е починал”, разказа още тя.

По думите ѝ, представители на корабната агенция са ѝ дали да подпише документ за отказ от аутопсия. „Аз съм сигурна, че не е инфаркт, затова искам аутопсия. Той беше в перфектно здраве, нямаше абсолютно никакви проблеми със сърцето. Нямаше да го вземат на работа, ако имаше”, категорична е Кьосева.

„След като видях, че се опитват да ме накарат да се откажа от аутопсията, разбрах, че не е починал от инфаркт. Държат ни в неведение. Знам само, че е в този град, в който е бил корабът на пристанището - Жаушен.

Български моряк загина при пожар на кораб

Нито са ми казали в коя болница е, нито кой лекар го е приел, установил смъртта или каквото и да е”, каза още тя. Кьосева коментира, че месец и половина по-късно е получила мейл, в който са ѝ съобщили, че е направена аутопсия.

„Тя обаче е направена в Шанхай. Това е на 4 часа и половина разстояние. Не ни представиха никакви документи. Смъртният акт също е пародия”, допълни тя. Дъщерята на починалия - Симона е направила опит да разговаря с хора от екипажа, който са били заедно с баща ѝ.

„От тях не поучих никаква адекватна информация. Имам съмнения, че е трудова злополука. Фактите говорят за това. Процедурата се бави, нямаме никакви документ”, каза тя.
nova.bg