Благоустроиха междублокови пространства и занемарени паркови площи
Благоустроиха междублокови пространства и занемарени паркови площи / Община Бургас

Изоставени паркови площи, незалесени междублокови пространства и занемарени площадки бяха превърнати в нови, привлекателни и благоустроени зони за отдих, съобщиха от Община Бургас.

Тези осем проекта са спечелили финансиране от бюджета на Националната кампания "За чиста околна среда". Тя се организира от Министерство на околната среда и водите и ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/.


Почистено, озеленено и с нова беседка е пространството между блокове 107 - 109 в ж.к. "Меден рудник". Същото е направено в бургаското село Димчево, както и с района около пенсионерския клуб в град Българово. Там, освен беседката са поставени пейки, кошчета и плочки.

Пустеещо и обрасло с бурени пространство в квартал Сарафово е превърнато в парк за отдих, а занемареният парк "Химик" в Долно Езерово е цялостно променен.

Старите и изпочупени съоръжения на детската площадка между бл. 56 и бл. 57 в ж.к. "Славейков" са подменени с нови, поставена е ограда и ударопоглъщаща настилка. В двора на читалището в с. Равнец е изградена съвсем нова детска площадка с люлки, пейки и кошчета, а една част от парка в м. с. Черно море е обособена в ново място за игра.

За участие в Националната кампания "За чиста околна среда" са постъпили общо 974 проектни предложения на общини и кметства от цялата страна. От тях са одобрени за финансиране едва 73 проекта, 8 от които на Община Бургас. Реализирането на всеки от класираните проекти е на стойност до 10 000 лева.