Бизнес опит за литовци, в града с най-добър инвестиционен климат
Бизнес опит за литовци, в града с най-добър инвестиционен климат / netinfo

Заедно с още 14 града от 5 държави, разположени на Черно море, Бургас е включен в маршрута на 11 млади предприемачи и студенти от Литва, търсещи възможности за стартиране на бизнес и обмен на опит. Днес те бяха посрещнати в Община Бургас от зам.-кмета по бюджет и финанси Красимир Стойчев. С тях пристигна и посланикът на Литва у нас Н.Пр. Дариус Гайдис.

Участие в срещата взеха още директорът на Порт Бургас Диян Димов, изпълнителният директор на Индустриален и логистичен парк Аристид Каравидов, представители на Бургаската туристическа камара, Търговско-промишлената палата, Търговско-индустриална камара, Свободна безмитна зона, фирми в областта на недвижимите имоти, винарството, транспорта.

Стойчев представи на гостите си най-обща информация за населението, географските дадености и икономиката на община Бургас, като постави акцент върху транспортните и логистични възможности на региона. Зам.-кметът наблегна на факта, че освен с динамичното си икономическо развитие, Бургас е известен и с богатия си културен живот и покани гостите да посетят фестивала Spirit of Burgas, който стартира само след два дни, Пясъчния фестивал, както и изложението „Младежта в движение" на Европейската комисия. Своята дейност презентираха и представителите на бургаския бизнес. Посланикът на Литва благодари на Община Бургас за гостоприемството и предоставената възможност за лични контакти на младите литовски предприемачи с едни от най-важните хора за икономиката и бизнеса на Бургас. Ръководителят на проекта връчи на зам.-кмета Стойчев официално писмо-покана от кмета на Вилниус за бъдещо сътрудничество и общи проекти.

Литовската делегация пристигна в Бургас вчера с кораб. Обиколката им се осъществява в рамките на европейски проект „Капитани на седем морета", изпълняван от най-влиятелната бизнес асоциация в Литва - Конфедерацията на литовския бизнес и служители.