Битият Стоян Тончев жертва или палач?
Битият Стоян Тончев жертва или палач? / Дарик Бургас/ Дияна Бедросян
Битият Стоян Тончев жертва или палач?
84048
Битият Стоян Тончев жертва или палач?
  • Битият Стоян Тончев жертва или палач?

Кметът на Поморие Иван Алексиев призова битият Стоян Тончев да посочи конкретни имена, свързани с общината в морския град или с Общински съвет - Поморие, за които смята, че имат връзка с нападението над него. Вече месеци, по думите на Алексиев, продължават атаките лично срещу него, семейтвото му и общинската администрация. По този повод днес той обяви чрез медиите, че ще настоява Колев да посочи конкретни обвинения срещу него. "Сега съм принуден да обяснявам, че нямам сестра.  Не мога да си обясня този интерес и омраза срещу мен", каза Алексиев.

„До този момент мълчах, защото исках да оставя разследващите органи да свършат своята работа. Стоян Тончев обаче хвърля конкретни обвинения и злепоставя не само общината, но и жителите на Поморие. Като кмет не мога да допусна това да се случи", коментира Иван Алексиев.

Той призова още поморийският журналист да обяви публично къде работи, на каква длъжност и от колко време, както и това чии партийни или лични интереси обслужва.

Битият Стоян Тончев жертва или палач
netinfo

„Ако той не го направи аз ще посоча отговорите на тези въпроси", закани се кметът на Поморие. Пред журналисти в Бургас Алексиев показа и некролог с негова снимка, свален от личния фейсбук профил на Стоян Тончев. В него ясно пише, кога точно ще отбележим кончината на Алексиев, кога и къде ще бъде погребението на кмета.

"Може би Тончев ме харесва, но аз си падам по жени. Отдавам нападките му на вътрешен конфликт. Не намирам друго обяснение за поведението му и нещата, които говори. Тази сапунка ми идва в повече. Всеки иска да бъде в новините, но това не бива да се случва за сметка на жителите на един град, на кмета, ако щете дори на семейството", коментира още Иван Алексиев.

По думите му, между него и Стоян Тончев се водят няколко съдебни спора. Градоначлникът е завеждал дела от личен характер. Всички те са били за клевета и обида. Най-сряскащите атаки срещу кмета на Поморие обаче са били по Коледа, когато в личния сайт на бития журналист е качен некролог на Иван Алексиев, под който е посочена дата на погребението 10 октомври 2016 година. По-късно некрологът е разпространен и в социалната мрежа.

Всичко по темата, чуйте в звуковия файл: