Биячите на охранител в бургаска дискотека обратно в ареста
Биячите на охранител в бургаска дискотека обратно в ареста / Sofia Photo Agency, архив

Бургаският окръжен съд върна обратно в ареста тримата мъже нападнали охранител в бургаско заведение, съобщиха от полицията. Окръжните магистрати им постановиха постоянна мярка "задържане под стража" след като миналата седмица Районния съд ги пусна в домашен арест. И тримата са приведени в следствения арест.

Те пребиха частен охранител в заведение "Джубокс" на ул."Шейново". Пострадалият получи разкъсно-контузни рани по главата и мозъчно сътресение.

От Областната дирекция припомнят, че задържането на извършителите на побоя бе осъществено в резултат на работата на специализирания екип от служители на отдел "Борба с организираната престъпност" - Бургас и Районна прокуратура - Бургас, под прякото ръководство на Административния ръководител на бургаската районна прокуратура - Андрей Червеняков. Целта на екипа е разглеждането на случаи, отличаващи се с особена дързост и предизвикващи широк обществен резонанс. И тримата бурагазлии са с богато криминално минало като всеки от тях има наложени няколко присъди.

Работата по случая продължава от служители на отдел "БОП" - Бургас.