Комплексен онкологичен център - Бургас
Комплексен онкологичен център - Бургас / Снимка: Лалка Димитрова
Кампанията е ориентирана към жени от 35 до 50 години
Безплатни профилактични прегледи за диагностика на рак на млечната жлеза организира Комплексният онкологичен център в Бургас. Те ще се провеждат през целия октомври. „Вярваме, че профилактиката е първата стъпка към по-ранната диагноза и успешно лечение на тази болест“, посочват от здравното заведение.
 
Кампанията е ориентирана към жени от 35 до 50 години, с фамилна анамнеза ( баби, майки, лели по майчина линия с рак на гърдата) .
 
Прегледите ще се извършват от 01.10. 2019 г. до 31.10.2019г., всеки ден от 12:30 ч. до 13:00 ч., в Хирургичния кабинет – 204 на Диагностично-консултативен  блок в КОЦ- Бургас. Те включват ултразвуково сканиране на млечни жлези .
 
Записване на телефон: 056/82 01 42 или на място: Бургас, Поликлиника на „КОЦ-Бургас” ЕООД – Регистратура
 
„Не правим само една стъпка, а продължаваме и след това“, посочват от Комплексния онкологичен център  и призовават: „Заповядайте в 19:00 на 2 октомври 2019 г. в зала „Георги Баев“ на Морско казино, където официално ще бъде открита кампанията на КОЦ - Бургас Бяла Лястовица. Именно тя, дава началото на профилактичните прегледи“. В рамките на кампанията, ще бъде представен специализиран екип за профилактика, диагностика и лечение на рак на гърдата.

„Смятаме, че освен да съществува на хартия, това трябва да бъде реално функциониращ екип от лекари-специалисти, които да участват и организират лечението на пациентите с тази диагноза. Независимо, че има и единични други подобни екипи в страната, полагаме усилия да създадем първия реално функциониращ екип, който да работи за ранно откриване и да организира специфичното лечение и проследяване при тези пациенти. Нека заедно открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда“, казват медиците.

Съорганизатор на кампанията е сдружение „Онкоболни и приятели“.