Бездомник с нож във врата след пиянска свада
Бездомник с нож във врата след пиянска свада / sxc.hu

54 - годишен скитник е намушкан с нож във врата след свада с друг бездомник, съобщиха от полицията. След употреба на голямо количество алкохол между мъжете възниква спор, отправени са конкретни заплахи за убийство. По - младият изважда нож и нанася с него удар в областта на врата. Раненият е открит на пейка на кръстовището на улиците "Александровска" и "Апостол Карамитев". Потърпевшият е откаран в бургаската болница, където е настанен за лечение.

Полицаите са установили извършителя на деянието - това е многократно проявявания криминално Д.В., 22-годишен, скитник, без постоянно местоживеене. Извършен е оглед на изоставен лек автомобил "Форд", паркиран във вътрешен двор на кооперация на ул. "Сливница" №5, където мъжът е нощувал. Открито и иззето е оръжието на престъплението - сгъваем нож.

При задържането извършителят направил пълни самопризнания. След като е привлечен в качеството на обвиняем, той е задържан с постановление на Бургаска окръжна прокуратура за срок до 72 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.