БЧК раздава храни
БЧК раздава храни / Дарик Бургас

Българският червен кръст започва днес от Бургас и Руен своята акция по раздаване на хранителни продукти по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещите се лица”.

Утре това ще продължи в Карнобат, Сунгурларе и Царево, вдругиден – в Камено, в четвъртък - в Несебър и Поморие. На 14 септември храни ще се раздават в Созопол, на 19 – в Приморско и Малко Търново, на 20 – в Айтос.

От 24 септември помощите ще бъдат разпределяни по селата в Бургаско. Повече информация можете да получите на място в пунктовете на БЧК или на интернет страницата на организацията. Право да получават храни имат:

Получавали целеви помощи за отопление от държавата, за последния отоплителен сезон, неосигурени майки, получавали помощи за отглеждане на дете, лица, получавали добавка за отглеждане на дете с увреждания,

семейства, получили еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали в дейност „Личен асистент“ и такива, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ.