БЧК - Несебър раздава над 7 тона хранителни помощи
БЧК - Несебър раздава над 7 тона хранителни помощи / пресцентър Община Несебър

В БЧК - Несебър разпределят и раздават третият, най-голям и последен за годината, транш хранителна помощ. Тя възлиза на 7 тона и половина и е осигурена от Европейските фондове. Храните са за 11 населени места в общината: Несебър- стара и нова част, Оризаре, Гюльовца, Обзор, Тънково, Равда, Св. Влас, Раковсково, Баня, Слънчев бряг.

Помощта е за период от три месеца, а продуктите са предназначени за нуждаещите хора и включва: 6 кг. брашно, 6 кг. ориз, 8 кутии лозови сърми, 4 пакета спагети, 2 кг. грис, 6 пакета нишесте, 4 кутии вафли на човек.

За цялостната си хуманна и благотворителна дейност, БЧК - Несебър е определен за червенокръстка организация за 2011 година на национално ниво.

През декември месец предстои да отвори отново и социална кухня в Несебър. БЧК ще осигурява две ястия на обяд и едно за вечеря за около 30 човека. Продуктите и приготовлението на храната са изцяло от доброволци. Сред хората, които обслужва кухнята, са незрящи, лежащоболни и трудно подвижни, сираци, бездомници. Помощта ще им бъде оказвана до април 2012 г.