БЧК - Бургас отчете дейността си през 2011 г.
БЧК - Бургас отчете дейността си през 2011 г. / Дарикнюз, архив
БЧК - Бургас отчете дейността си през 2011 г.
50686
БЧК - Бургас отчете дейността си през 2011 г.
  • БЧК - Бургас отчете дейността си през 2011 г.

„Бургаската червенокръстка организация е една от водещите в страната. Заслужено тя носи своя авторитет, въз основа на всеотдайната работа на нашите активисти" каза за Дарик областният председател на организацията д-р Нено Ненов. Според него усилията трябва да бъдат насочени към мотивиране на членовете и доброволците на БЧК за тяхното приобщаване и задържане, за да може да се постигат по - добри резултати в полза на обществото.

Днес БЧК - Бургас проведе годишно - отчетното си събрание в присъствието на представители на областната и общинската власти, неправителствени организации и партньори на Червения кръст. Форумът се състоя в зала „Компас" на хотел „България".

9458 души в тежко здравословно и социално положение, след които и 672 деца в риска са били подпомогнати през 2011 г. от Бургаската областна структура на БЧК. Раздадени са хуманитарни помощи на стойност близо 6 хил. лв., подпомогнати са 10 социални и здравни заведения в областта, а 64 социално уязвими граждани са получавали топъл обяд всеки делничен ден.

В резултат на работата на червенокръстката организация са проведени 10 акции по кръводаряване, като 201 души са откликнали на призива на БЧК и са дарили безвъзмездно кръв. Организацията е раздала през изминалата година и над 400 хил. кг храни по програма Интервенционни запаси на ЕС.

Проведени са 248 курсове по първа долекарска помощ и 7 за водно - спасителна дейност. Обучени са 98 правоспособни водни спасители, а спасените от удавяне през изминалата година са 970 души.

5250 за червенокръстците в областта, организирани в 105 дружества. За идеите на червенокръстката организация работят и 400 доброволци.

чуйте д-р Ненов в звуковия файл: