Страничните и крайни улици в Банево с в трагично състояние
Страничните и крайни улици в Банево с в трагично състояние / Инициативен комитет
Баневци на ръба на нервна криза
94086
Баневци на ръба на нервна криза
  • Баневци на ръба на нервна криза
Жители на Банево депозираха до кмета Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Константин Луков искане, подкрепено с 405 подписа, в което настояват още на следващото заседание на местния парламент да бъде внесена докладна за отпускане на средства за ремонтиране на крайните и странични улици на квартала, останали разбити и в окаяно състояние след приключване на работата по водния цикъл там, преди три години.

Недоволните граждани смятат, че твърденията, че предвидените пари за довършителни работи и благоустройство по проекта са изразходвани, а посочените отсечки в началото на ремонта на ВиК мрежата са били в същото състояние (в което са и в момента) са несъстоятелни. Те обявиха, че могат да докажат предишния им вид със снимки и не приемат обясненията, че капиталовмата програма за тази година не може да бъде променяна.

В декларацията си хората от Банево твърдят, че  не желаят всичко да бъде поправено веднага и до края на тази година, а искат да видят поне начало на подобни дейности. Ако след сесията на общинския съвет тяхното искане бъде оставено без отношение, заплашиха с гражданско неподчинение, блокиране на улици и дори автомагистрала „Тракия“, приключваща край техния квартал.

От Общинска администрация коментираха за Дарик, че техният протест е изпратен до всички компетентни кадри от отдел „Строителство“ в администрацията. Официално становище по въпроса се очаква през следващата седмица. Ще чуете и прочетете пълният отговор в програмата на Дарик Югоизток и на страницата dariknews.bg, секция „Бургас“.

Чуйте в звуковия файл интервюто с един от инициаторите на подписката Владимир Павлов