Бандата  на Стойчо Лудия основана на силови методи и тормоз
Бандата на Стойчо Лудия основана на силови методи и тормоз / netinfo

Стойчо Лудия държал хората си чрез псисихически тормоз и налагане на силови методи, сочат данните от полицейското разследване. От ОДП Бургас съобщават, че по този начин за кратко време Стойчо Калоянов е успял да овладее част от наркопазара афиширайки , че е «новият бос» по морето и е заместил Димитър Желязков –Очите.

Калоянов беше задържан в Равда при акция на полицията, 10 дни след като в ареста бяха прибрани хората му. Той е в следствания арест за 72 часа и се очаква да му бъде повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за търговия с наркотици. Акцията по залавянето на 33-годишния Стойчо Калоянов от с. Свобода е проведена под ръковоството на Окръжна прокуратура. Лидерството на Лудия е установено по време на издирването започнало в края на 2007 година. Групата  е създадена след неутрализирането на престъпната структура на Димитър Желязков – Очите. Бригадата се е занимавала с разпространение на синтетични наркотици и кокаин и свързани с това престъпни деяния-съобщават от полицията.

В хода на разследването са използвани оперативно-технически мероприятия и оперативни комбинации, както и различни процесуално-следствени действия като разпити на свидетели, очевидци, претърсвания, изземвания и др. Изключителната подозрителност и конспиративност на членовете и ръководителя – Стойчо Калоянов е затруднило дейността по разкриване на бандата. Въпреки това полицаите са събрали достатъчно факти , който доказват че всички са участвали в пласирането на дрога в Бургаски регион.

Установено е, че групата на Лудия е провеждала и наказателни акции спрямо други разпространители на наркотици, като са използвали различни форми на насилие - побои, заплахи, палежи