Бандата на Лудия остава в ареста
Бандата на Лудия остава в ареста / netinfo

Петтимата задържани от наркобандата на Стойчо Лудия от Камено остават в ареста, без право на обжалване. Това постанови днес състав на бургаския апелативен съд.

Петимата задържани от бандата на Стойчо Лудия остават в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража”, без право на обжалване. Бургаският апелативен съд потвърди днес мярката като отхвърли мотивите на защитата. Членовете на новата наркобанда, която се сочи за най-сериозен претендент за мястото на Несебърската група на Митьо Очите бяха задържани при спецакция на антимафиоти и полицията на 11 юли т.г.

Лидерът на групата Стойчо Калоянов –Лудия заедно със съучастника в престъпните деания Страхил Господинов са обявени за национално издирване. Двамата са успели да избягат по време на полицейската акция. През седмицата окръжните магистрати пуснаха под парична гаранция от 2000 лева други двама от структурата. Обвинението срещу членовете на бандата е за участие във въоръжена организирана престъпна група за търговия с наркотици. При задържането им полицаите откриха 670 таблетки екстази и амфетамин, както и 14 грама кокаин . Синтетичната дрога била скрита в кутия от подов сок и заровена на около 500 метра от село Съдиево.