Бабо, кажи thank you... в чата
Бабо, кажи thank you... в чата / бнр

Ученици и възрастни от домове за стари хора и включени в програми към Бюрото по труда обмениха практически опит в области, в които всяко поколение се чувства силно. Така студентите показваха на възрастните господа и дами как да ползват чата, да теглят серияли или да общуват във вайбър със своите близки, извън граница.
Възрастните хора от своя страна показаха на модерното IТ поколение как се плете с куки, как се правят едни от най-популярните български консерви, а също и как се прави тесто за домашна баница.
Уникалният експеримент е дело на „Обществен дарителски фонд - област Бургас" с подкрепата на Община Бургас, съвместно с Бургаски свободен университет и Академия "Кодекс".
Втората от кампанията „Среща на поколенията" се състоя в БСУ, където младите можеха да обучават практически своите нови приятели от третата възраст.
Сърце и умения в обучението дадоха ученици от СОУ «Кирил и Методий», Търговска гимназия, студенти и преподаватели от Бургаски свободен университет.
Тази кампания целеше да помогне на възрастните хора от пенсионерските клубове в Бургас, чиито роднини са извън страната, да боравят по-успешно с компютри и съвременните методи на кореспонденция.
Идеята на мероприятията е обмяна на опит,знания и умения между ученици, студенти и пенсионери.
Третият ден от кампанията ще бъде „Танцувален", в който всички заедно ще се учат на традиционни български хора.
За насърчаване на доброволческата активност сред младежите, PLAYGROUND - Бургас предостави награди.

Бабо кажи thank you в чата
netinfo