Б.Борисов: Лидерите на тройната коалиция  са виновни за подмяната на вота
Б.Борисов: Лидерите на тройната коалиция са виновни за подмяната на вота / netinfo

Лидерите на БСП, ДПС и НДСВ са виновни за подмяната на вота, който наблюдаваме на тези избори- това каза днес в Бургас кметът на София Бойко Борисов. Той пристигна в морски град за да окаже подкрепа на кандидатът за кмет на ГЕРБ Димитър Николов.

Не знам докъде ще стигне цинизма на тези хора от БСП и НДСВ които гласуваха законовите промени и допуснаха ”изборния туризъм”, сега се оплакват от него - коментира Борисов резултатите от изборите. Той изрази неодобрението си и за криминализирането на ”купуването” на гласове, защото според него никой няма да си признае че, е взел пари. Според Борисов партиите на бизнеса, тотално нарушават полическата стабилност в държавата. Той заяви че, няма да се учуди ако първата предпазна клауза в Брюксел ни удари , точно заради липсата на политическа стабилност. Превземането на политическите партии от бизнесподобни ликвидира политическата отговорност, смята още неформалният лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов каза в Бургас , че стачката на учителите проваля учебната година и за озлобените съсловия в българското общество вината е на министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев.Той допълни, че за три години правителството не е направило реформата в образованието и всичко е било само популизъм.