Автото стана общинско училище
Автото стана общинско училище / netinfo

Професионалната гимназия по транспорт в Бургас вече е под ръководството на общината. С решение на министъра на образованието училището преминава в общинска, а собствеността върху сградата и земята остава държавна. Идеята за преобразуването  е още от миналата есен и е по желание на целия педагогически, административен и помощен персонал на учебното заведение.

Със съдействието на общинската администрация гимназията по транспорт е изготвила вече проект, с който ще кандидатства в МОН за обновяване на остарялата материалната база. Ако бъде одобрено проектопредложението, отпуснатите средства ще отидат за закупуване диагностична апаратура за практическите занятия, мултимедийна техника за обучение по безопасност на движението на кандидатите за водачи на моторни превозни средства, нов автомобил за учебни цели и симулатор, създаващ реални условия за управление на МПС по опасен терен.

ПГ по транспорт в Бургас отваря врати през 1968 г. на мястото на някогашните казарми. В момента училището има 17 паралелки, в които се обучават общо 345 ученици, разпределени в 4 специалности – „Електрообзавеждане на транспортна техника”, „Автотранспортна техника”, „Пристанищна механизация” и „Експлоатация на автомобилния транспорт”.