Атанаска в затвора до смъртта си
Атанаска в затвора до смъртта си / dariknews.bg

Тричленен състав на Върховния касационен съд потвърди присъдата „доживотен затвор" за Атанаска Георгиева, която умишлено уби осемгодишната Александра Тодорова от Поморие.

Атанаска Георгиева бе призната за виновна в това, че на 10 април 2014 г. в Поморие, умишлено умъртвила малолетната, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Съдът увеличи кръвнината, която тя трябва да плати на родителите от 130 000 на 180 000 лева, за всеки един от тях, а присъдата, издадена от Бургаския апелативен съд, е потвърдена в останалата й част.

„По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане", категорични са върховните съдии.

Съдиите заявяват, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността на подсъдимата, поради което не може да бъде уважено искането й за отмяна на осъдителните съдебни актове и връщане на делото за ново разглеждане.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.