Атанаска не е заснета от нито една камера
Атанаска не е заснета от нито една камера / Веселин Максимов

Атанаска Георгиева, подсъдима за убийството на осемгодишната Александра Тодорова миналата година в Поморие, не е присъствала в записите на нито една охранителна камера, стана ясно днес от свидетелски показания. Така нейната версия, че е купувала оттам цигари в нощта на убийството, се оказва невярна.

Енчо Иванов, управител в магазин „Алекс”, от който тя твърди, че е ходила за цигари, обяви, че многочасовите прегледи на записващите устройства пред и в магазина са показали недвумислено, че не е заснета от тях нито за секунда. Иванов потвърди категорично, че е абсолютно невъзможно някой да влезе в търговския обект без да бъде заснет. А разследващите полицаи не са открили обвиняемата никъде в архива.

Предиобед бяха разпитани касиерки и продавачки на щанд от магазина. Нито една от тях не си спомни да е обслужвала Атанаска Георгиева през нощта на 10 април миналата година. Днес стана ясно, че пред друг полицай тя е развила друга версия – че ромите, на един от  които твърдеше, че правила орална любов били четирима, а не трима, както стана ясно вчера и всъщност осъществила с него полов акт, за което получила 20 лева.

Едва ли делото ще приключи днес или утре, защото служебният защитник на Атанаска обяви, че ще поиска разпит и на общо петимата свидетели, които не се явиха пред съда вчера и днес. Адвокат Янев беше категоричен, че е нужен задължително и разпит на екипа от психолози, който работи с подсъдимата в разследващата фаза. Дали тези искания ще бъдат уважени, ще стане ясно днес следобед.