Атанас Зафиров: Има нарушение на ЗОП и фирмите с основание обжалват
Атанас Зафиров: Има нарушение на ЗОП и фирмите с основание обжалват / netinfo
Конкурсът за избор на фирми, които да асфалтират улиците на Бургас е проведен некоректно и в нарушение на Закона за обществените поръчки в частта му за подизпълнители. Доволни сме, че администрацията призна това и на бургазлии им е ясно защо и това лято ще си трошат колите по улиците на града . Акцията на БСП за дупките е един вид приятелско напомняне на общината за прецизност и точност при провеждане на търгове и конкурси за обществените поръчки – коментира за Дарик областният координатор  на социалистите Атанас Зафиров.

Когато има нередности в дадена процедура всяка една фирма засегната фирма би следвало да обжалва – допълни Зафиров. Добри или лоши законите трябва да се спазват. Според него не трябва да се търси политически момент в фотоконкурса за най –опасна дупка в града.  Зафиров не отрече , че лошата инфраструктура е наследена от 12 годишното ляво управление на общината, но отказа да се съгласи с обвиненията , че  БСп носят вината и за последните 7 месеца.

Преди дни от социалистите от клуба за активна политика в БСП обявиха старт на акция по заснемането на най-старата и голяма дупка в Бургас и се ангажираха с лични средства да асфалтират ямата победител. От общината контрираха , че фирми близки до БСП, обжалват  процедурата и стопират асфалтирането на града.

Днес от  Сдружението "Бургаски граждански контрол" упрекнаха  БСП  за това , че вместо да правят акции би трябвало да убедят червените фирми, който обжалват процедурата да оттеглят съдебните си искове.