/ dariknews.bg
Атанас Зафиров от БСП, който в ролята си на бивш народен представител се занимаваше с нашумелия казус около Военния санаториум в Поморие, реагира на разпространената новина от пресцентъра на Общинското ръководство, че след като лечебното заведение мина под ръководството на държавната фирма „Вита“, там не се случва нищо, не протичат ремонти и на телефонния номер на болницата не отговаря никой. (Вижте свързаната тема).

Eто какво написа Зафиров в своя профил в социалната интернет мрежа Фейсбук:

„Наблюдавам внимателно, макар и отстрани развитието на случая с т.нар. Военен санаториум в Поморие. Бездействието на държавата е на път да реализира най-мрачните сценарии в този все повече заприличващ на водевил казус.

Аз не знам на какво се дължи това бездействие, но то е натрапчиво и видно. Нищо не се случва, няма оценка, няма назначени хора, няма ремонти, на път е да се провали летния сезон и записаните пациенти. След няколко дни изтичат договорите на охранителите и обектът остава и без охрана.

Въобще не коментирам, че явно няма и виновни за това плачевно състояние на лечебното заведение, защото не виждам обвинения. Това не променя моето кагегорично мнение, че мястото му е в системата на МО, а собствеността трябва да остане държавна.

И съм против някакви мерзавци, със своите действия , или бездействия да слагат негативен печат върху държавния характер на собствеността и идеята, че държавата може да бъде добър стопанин.

Обръщам се към военнопатриотичните съюзи, в апел за реакция и недопускане на поредния грабеж, на гърба на гражданите. Готов съм да застана зад всяка своя дума и действие по случая и се надявам, разума да надделее.“